• Menu
  • Menu

Malaga

Зразу розкажу чому саме південь Іспанії і Малага. Тому що мій найкращий друг вже років 10+ живе там з батьками. Вони дуже багато давали порад про побут і життя в Іспанії. Тому тут буде інфа не лише моя, а перевірена роками, так сказать 🙂

Коли я писала про Барсу, то настільки швидко, так само як і швидкий темп життя в цьому місті. Перший раз коли приїжаєш в Барсу, години йдуть по плану, треба вранці встигнути в Парк Гуєль, в обід можна в Готичний квартал, потім Монтжук, забити місце коло Фонтанів.

Коли через тиждень я повернулась у Барсу знову, то нікуди не спішиш, гуляєш туди-сюди, спостерігаєш за навіженими людиськами 🙂 Знаєш вже місто, і можеш спокійно ходити і насолоджуватись містом. Тому другий раз дивишся на місто інакше.

Регіон Андалусія дуже багатий історією, архітектурними та природніми пам”ятками. Від нападів маврів і тих всяких арабів вони взяли все найкраще!

Spain
Andalucia

Коли вам пробують просунути що Каталонія і т.д. самі гарні, то не ведіться на турагенції, вони просто не кажуть про такі гарні і старовинні міста, як Гранада і Севіліа, Зарагоза, Кордоба і ще купа міст.  А також купа природних споруд, гір,парків, водоспадів, ущелин, вулканів, озер.

Так, з туристичного плану Каталунія прекрасні, але є ще Країна Басків! Вона виходить однією з  найбагатших регіонів, оскільки нема такої спеки як на півдні.

Нажаль, я не була у Севілії і Гранаді, і Кадіз, Алмерія…. через спеку. І це був вересень 🙂

Не забуваємо що більша частина Іспанії це гори. Ми пролітали  над горним хребтом Sierra Nevada, дуже гарно! І ще потім на відпочинку з тераси балкону було видно гори…

DSC_7231

Доречі, є гірськолижний курорт!

Впринципі, кожне місто асоціюється з якимсь кольором. Наприклад, Київ – кіслотно-зелений (або жовтий) колір отих дурацьких будинків, а також сірий… Дивно, але у нас і так похмуро по погоді, а тут ще треба підкреслити це все сірим і унилим кольором архітектуру. Копенгаген – червоний, синій, такі насичені, виразнці кольори. Відень – біло-зелений. Дуже світле місто! Хоча і здоровенне.

А Малага? Дуже багато кольорів. Як у такому гарячому кліматі може вижити море квітів? Особливо ввечері чути цей солодкий квітковий аромат…

DSC_7233

 

Ми добрались до Малаги з Барси на Ryanair. Літаки мало не два рази в день літають, і оскільки це внутрішні перельоти, то ціна вийшла 80 євро за двох туди-назад. Ціна одного квитка 20 є. Там навіть дешевші бували, але по датах не підходили.

Коли їхати? Знову ж таки – у липні-серпні Африка! Ми були у вересні. Після того як вийшла з літака, щось так обдувало паром. Подумала що це від літака турбіни чи що там. Ага, це просто так жарко на дворі 😀 Прилетіли 30го серпня, і за тиждень була така сама спека.

Добратись з аеропорту в місто можна електричкою-метро (30 хв їхати).

Якщо у вашому готелі/будинку нема кондюка – можна вмирати! Ми тоді після обіду пішли з нашими друзями в кафешку, поїли мега смачного хамону, розказали вони про життя-буття, офігіли від наших українських цін, цін на машини, кредити і т.д., і вони поїхали назад до себе додому.

В центр ми вийшли аж після 9 і…. знову жарко! Звичайно навколо купа кафешок, але місто не таке гамірне і шумне як Барса. Просто спокійне і хороше.

DSC_7245

О, є в центрі Малаги є торговий центр El Corte Inglés, з всіма фешенебельними і відомими марками одягу.

Найбільша в Європі група універсальних магазинів, яка також входить в четвірку найбільших універмагів світу.

Тут бувають знижки під 90%, і повірте, не такий розводняк як в нас 😉

Люди.

Дуже привітні і щирі люди. Не знаю що на них впливає, можливо клімат 🙂  Більшість не розуміє англійської, навіть молодь не дуже знає. Але то таке.

Ми якось сіли в міський автобус (доречі, багато списаних їздять по наших дорогах), і пробували запитати водія чи він їде на нашу зупинку (іспанську вже потім розуміли по-трохи), він щось не дуже розумів. Але потім підійшов і дав карту місту. Ах, ми там були як рагулі, бо треба заходити через передні, а виходити через середні! Тому якась жіночка здивованим поглядом на нас дивилась 🙂

DSC_7260
“Бомж”

Кажуть що в Іспанії багато безробіття. З побаченого власними очима – роботу можна завжди знайти, просто якби мені давали €800  ну чи менше, то я б ще подумала чи треба пахати щодня, якщо на кусок хліба і розваги вистачає. А, ціни там дешевші ніж в нас. Наприклад, дуже хороша мережа португальських супермаркетів Dia, котрі набагато дешевші за ті ж європейські Spar. Але ще популярні в Іспанії є мережа Mercadona

В Испании на содержании государства безработный может находиться от 4 месяцев до 2 лет при максимальном размере пособия в 1 397 евро.

І багато досить не бідних людей сидять на вулиці, валяють дурака, отримують пособіє і ще їм перехожі кидають єврики.

Популярна тєма – лотереї. В кожному районі.

DSC_7290

На базарах купа всяких вкусняшок.

Fotor0420220950

 

Fotor0420221446

Що подивитись?

Центральна вулиця

 

DSC_7236
Ці штуки зверху не просто так – захищають від сонця 😉

Malage Cathedral. Її видно з багатьох точок міста.

DSC_7357

І перед входом є невеличкий парк, з квітами, лавочками і маленький озерцем з рибками.

DSC_7281

Взагалі, все місто дууууже чисте!

Fotor0420224815

 

Roman Theatre

Є ось такий Римський театр. Але не дуже цікаво там.

DSC_7304

 

Picasso (наголос на А!!!).

Ця геніальна людина народилась у Малазі. Є його батьківський будинок, а також чудесний музей і галерея з великою кількістю оригіналів картин, скульптур.

Якщо хтось вважає що “Та хто такий Пікассо, я сам таке зможу накалякати!”. По-перше, подивіться ранні його роботи, а по-друге спробуйте стати найдорожчим художником 😉

DSC_7299

 

Доречі його чудесна візуалізація його малюнків. В музеї були ці відяшки. Взагалі, для нас – “омг, музеї… галереї… нудота”. Це через совок певно, адже у всіх музеях світу цікаво просто подивитись на саму органцізацію, купа простору, різні інтерактивні штуки, відео, айпади і т.д.

DSC_7355_

 

 Пляжі Малаги. 

DSC_7370

Були в місті на пляжі. Дуже мило все, як завжди стандартно душі, чистота і порядок.

Набережна гарна також, особливо ввечері. І видно собор звідусіль, і Alcazaba (фортеця)

DSC_7408

 

Alcazaba

Пішли ми на ту фортецю вранці, було спочатку хмарно, навіть…. омг, прохолодно 😀 Але потім знову почалась Африка….

DSC_7334
Якась темна білка 🙂

Цей іспанець чудовий!

DSC_7339

І його собака.

DSC_7338

 

Ну далі вигляди з фортеці на місто.

DSC_7332
Майже по центру собор. А далі на фоні гории….

 

DSC_7323_
Круїзний лайнер по Європі. http://www.cruisetimetables.com/frommalagaspain-oct2014.html

Порт

DSC_7344

А це, коррида. Прямо посеред жилих будинків.

DSC_7347

 

А, в центрі якраз є чудесний парк, з папугами і іншими непанятними для нас пташками. Взагалі, в такому жаркому місті купа зелені, квітів, все доглядається і підливається.

DSC_7269
Зверніть уваги на чистоту плитки. І це дощі там майже не падають, просто не смітять і прибирають щоранку (як і у всіх цивілізованій Європі)

 

Ще не забуваємо в ту-ду ліст Flamenco! Куди ж Андалусія без того, адже саме звідси пішов цей танець.

Доречі, Антоніо Бандерас народився в Малазі 🙂

Ой, зовсім забула. Чого взагалі їхати в ту Малагу. Там поруч є провінція Marbella (Марбелья), шик і блиск.  Всі елітні люди туди їздять (а так з совчка купа людей там живе і тусується), купляють нерухомість. Навіть дехто Хутін Пуйло має віллу там. Але от цікаво як вони відгороджуються, адже по всій Європі нема такого поняття як приватний пляж депутата 😀

Але мене ось таке як на картинці нище не дуже вражає, тому ми вибрали чудесне містечко Nerja для відпочинку суто на морі. Про нього і буде наступний пост.

Нехай хтось скаже шо ми пенсіонери, але терпіти бикуватих з сусідньої країни нема змісту :Р

 

 

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 коментарі