• Menu
  • Menu

Амс. Как пройти в библиотеку?

Кожен хто чує що я була в Амсі, зразу “І шо, ти курила/пробувала?”

Нєєєє! Чесно, я не по цих справах. Не хотілось, не цікавлюсь. І взагалі, нащо їхати так далеко, думаю можна і тут все дістати 🙂

Впринципі, після вулиці червоних ліхтарів/маріхуани/грибів/вангога/тюльпанів так дуже не цікавляться тим Амсом.

Amsterdam Public Library. Для нас дуже незвично мати такі класні споруди, а бібліотеки то це взагалі 🙂 Знаходиться майже в центрі, поруч з головним вокзалом.

DSC_8422_

При вході був банер “Найкраща бібліотека 2011р. (чи 2012) в Голландії”.

Open 7 days a week, some 2.5 million users and visitors annually make it the largest of all the public libraries in Amsterdam, known collectively as OBA

Якби у нас були такі заклади!! Дуже багато поверхів, великий простір.

Фото не моє…

The library was conceived by Jo Coenen, the former state architect of the Netherlands, and is spread over seven floors in a cutting-edge ecological design.

Окрім величезної кількості книг (звичайно по темам і поверхах посортовано все), є відео та аудіо матеріали. Є дуже-дуже-дуже багато фільмів, та музичних дисків.

DSC_8399

Facilities include 600 Internet-connected computers, 50 multimedia workplaces, 110 catalogue reference terminals and 11 print and copy stations.

Underground storage area for 2,000 bikes and 1,200 parking places for cars

DSC_8401

Ще була стіна з WAILING WALL OF LONELY SOCKS, бідолашні загублені шкарпеточки 🙂

DSC_8419

На останньому поверсі є оглядовий майданчик з атлічною кафехою La Place. Зауважу що пообідати в місті досить дорого, а МакДаки то не діло, тому можете сміливо йти в мережу La Place по всіх Нідерландах, а також Бельгії.

Суть така. Є ціни на різного розміру тарілки і категорії їжі. Наприклад, категорія:  овочі, картопля, макаронки, горіхи, баклажани, солодка картопля, перець, закрутки, і ше купу всьго поживного. Береш тарілку, і напаковуєш на неї скільки поміститься з тієї категорії. Можна взяти здоровенну тарілку на двох (sharing plate) і ми двоє не змогли доїсти 🙂

І ще є дуже-дуже смачна піцца! Фреші, різні коктейлі, фрукти і взагалі все класно. І та, не забуваємо про вигляд на весь Амс.

DSC_8493

DSC_8416

Далі буде розповідь про клуб, блошиний ринок і будинки 🙂

Stay tuned!

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Add comment