• Menu
  • Menu

Бельгія – Нідерланди | 5 ночей | Intro

 
Раніше, щоб дістатись зі Львова до Нідерландів чи Бельгії, треба було спочатку доїхати хоча б до Польщі, і звідти лоукостом в Ейндховен (так їздила восени, з Угорщини – Дебрецена) або десь в Німечинну (колись добирались літаком до Дортмунда, і звідти машиною в Нідерланди).
 
І нарешті це все стало простіше з запуском Ryanair в Україні 🙂
 
 
 
Як дістатись зі Львова?
 
Є прямий літак Lviv – Dusseldorf Weeze.
 
Літає по середам, п’ятницям і неділям (туди-назад). Дивіться тут ціни, на сайті Ryanair, і досить адекватні на наступні місяці, наприклад в березні:
 
 
Ми летіли на самий Новий рік, тобто у п’ятницю виліт і в середу назад (години і дні такі самі як на скріншоті вище).
 
Хоча рейс і називається Dusseldorf, до самого міста насправді ще 80км, і аеропорт Веце розташований майже на кордоні з Нідерландами. Наш квиток коштував 114 USD ( (включно з Priority boarding – ручна поклажа в салон + рюкзак/мала сумка, читайте тут про нові правила перевезення багажу лоукостами) за особу.
 
Аеропорт Веце і транспорт
Одразу мала на меті взяти машину напрокат, бо трішки той аеропорт в дирі і забагато пересадок, плюс якщо подивитись на рейс Веце-Львів, о 7ій ранку… Тобто якщо без машини, то останню ніч точно ночувати десь коло аеропорту.
 
Прокат авто
Шукала авто на https://www.economycarrentals.com/, найдешевше і з автоматом на ті дати було від провайдера Keddy (дочірня компанія Europcar – насправді стійка якраз від Europcar).
 
Ціна: 170.34 EUR
 
Депозит: 950 EUR, блокують на банківській карточці і якщо нема ніяких ушкоджень та проблем, то повертають назад.
 
На що звернути уваги? Щоб прізвище водія і прізвище на кредитній карточці співпадали. Я завжди боюсь, що в мене всі дебетові картки, але скільки разів брала машини, то ні разу з тим проблем не було.
Fuel Policy: вам дають машину з повним баком, і з повним треба повернути, інакше штраф. Виліт з Веце раненько, тому не забудьте заправити машину. Не всі заправки цілодобові, тому дивіться уважно на карті розклад роботи. На одній заправці з самообслуговуванням у нас не приймало картки, і кешом звичайно що не було як оплатити, ми заправляли тут. Є каса з оператором, цілодобова.
 
 
Машинку нам дали VW Golf SV. Пробіг був 9к, бензинова. Досить потужна і класна. Зацінила фічки – тримання смуги і детектає на дзеркалах якщо є якась машина в сліпій зоні.
При отриманні, в контракті вже були записані десь 2-3 маленькі подряпини, оглянула ще раз всю машину і поїхали.
 
Обмеження по кілометражу: 250км на добу, тобто в сумі могли наїздити 1250.
 
Як виглядав наш маршрут на 5 днів і як з житлом?
 
Здається, що найкраще зупинитись десь по центру, і їздити на день. Плюс на Новий Рік не було великого вибору житла, але саме в Анверпені мені сподобались декілька апартаментів.
 
На Booking.com номери в готелях були замаленькі або задорогі (передивилась +- все в своїй ціновій категорії та фільтрах і майже нічого не подобалось), тому перейшла на AirBnb.com
 
Забронювали на перші 3 дні апартаменти в Антверпені ($354.94), і на наступні 2 дні в Ейндховені ($148.44). В Ейндховені не дуже рекомендую це житло, хоча і бюджетно.
 
Давайте швиденько розкажу про маршрут, а вже окремими постами буде про кожен день чи локації. За ці дні ми відвідали: Antwerpen (пт та нд), Brugge, Ghent, De Haan, (сб), Eindhoven, s Hertogenbosch (нд) та Utrecht (пн).
 
 
П’ятниця (приліт – Антверпен)
 
12:00 приліт в аеропорт
 
12:30 беремо машину напрокат і вирушаємо в Анверпен
 
Їхати десь ~2 години (безкоштовні дороги), поки знайшли паркінг, розібрались, то після обіду прибули в Анверпен.
 
Після поселення є менше ніж півдня і до вечора прогулятись містом, особливо центральною частиною.
 
 
Дійшли пішки від наших апартаментів в центр, пройшлись центральною площею, ярмаркою, глянули до річки, до порту і оглядового колеса.
 
Якраз час повечеряти і додому 🙂
 
Субота (Брюгге-Де Хаан-Гент)
 
За прогнозами ніби міг бути дощ в Антверпені, тому якраз час поїхати в Брюгге, можливо до моря і ще Гент.
 
1год 20хв машиною Антверпен-Брюгге, тут вже парковки платні, хоча ми стали не в самому центрі. Заплатили за годину, хоча це був вихідний день, не знаю, штрафу не було 🙂
 
Якраз вулички та будиночки по дорозі від машини в центр сподобались найбільше.
 
Brugge
Brugge
 
Народу багато, та це й ще вихідні, тому прогулялись центральною площею, пішли на мега відому точку, буквально за кутом від центру – набережна Роз (людей неймовірно!!!).
 
Площа Ринок в Брюгге
 
Походили довкола, звичайно гріх не з’їсти бельгійські вафлі! Саме тут вони були найкращі ❤️
 
Обідали в затишному грецькому ресторані в самому центрі. Хоча більшість ресторанів закриваться з 14:00 – 18:00, нас пустили перед самим закриттям, і ніхто не вигнав, ще й десерт в кінці принесли!
 
Брюгге
 
Півгодини машиною від Брюгге, і ми у курортному містечку De Haan, на березі Північного моря. З широким і довгим піщаним пляжем.
 
 
Сезон в De Haan триває не так довго, як на півдні Європи, але тим не менше Північне море класне в будь-яку пору. На набережній апартаменти на готелі, але нема ніяких парканів, та й гардин на вікнах 🙂
 
⠀🏄‍♂️ Досить холодно, +4, а багато людей кайтсерфлять. Замість гір стрибають по хвилях 😋 🌊
 
 
Після море лишався час завітати ще у Ghent, це десь година їзди. Так, ми приїхали коли вже було темно, але місто наздвичайно сподобалось.
 
 
 
У самому центрі, коло відомого собору пішли оглядове колесо, і ціна – 5 EUR
 
 
Скажу чесно, раніше думала що в Генті нічого цікавого нема, як виявилось воно певно і найбільше сподобалось 😗
 
 
Неділя (Анверпен)
 
Впринципі, планувати навіть відвідати Брюссель, але хотілось спокійно відпочити і погуляти в Анверпені! Напишу про нього окремий пост, бо місто має багато класних точок, музеїв, ресторанів та затишних кафешок.
 
Це і чарівний вокзал, порт, центральна частина, пивоварні, шоколадні магазинчики, секретні дворики і пасажі.
 
Центральна площа
 
MAS Museum – фантастично сучасний музей має аж цілих 10 поверхів. Відвідування самого музею платне (лише одна виставка є free), а от панорамний вид на терасу на даху повністю безкоштовний і є однією з кращих оглядових точок у всьому Антверпені:
 
З MAS музею
 
З MAS Museum
 
 
 
 
 
Понеділок (Ейндховен і s’Hertogenbosch)
 
Це вже було 31 число, в перед день Нового року, переїзд до Ейндховена займає близько години часу.
 
Чесно, Ейндховен не має багато цікавинок, є дешевшим і ближчим до Веце, тому саме в ньому ночували наступні і останні два дні. Житло знайшла за 10хв пішки від центру.
 
Місто більше сучасне, має досить багато університетів, музей Philips, торгові центри.
 
Ейндховен
 
Вже не перший раз збираюсь поїхати у s’Hertogenbosch, містечко майже по центру Нідерландів, а їхати від Ейндховену туди всього півгодини. Так, шкодую що не забронювала житло там, але здається і не було на ті дати варіантів. Це містечко ми відвідали буквально вечір перед самим Новим Роком. 
 
s’Hertogenbosch

 
Місто ще скорочено називають – Den Bosch. Має багато історичних будівель, готичний собор, фортецю, музеї, привітні кафе і ресторанів. Ми просто прогулялись і відчули таку теплу і гостинну атмосферу. Ден Бош був обраний найпривітнішим містом Голландії декілька років поспіль.
 
 
 
Далі повернулись назад в Ейндховен і святкували Новий рік на головній площі, перед собором. Голландці шалені з феєрверками, тому ще півночі бахкало.
 
 
 
Вівторок (Utrecht)
 
Година часу від Ейндховена, і вже в Утрехті.
 
 
Місто розташоване в центральній частині країни, вважається історичною меккою королівства, має відомий університет. ⠀
 
Вміють голландці зберігати свою культуру, будівлі, музеї. ⠀
 
 
Утрехт нагадує щось між Брюгге і Амстердамом, але без натовпу туристів. ⠀
Характерна риса міста – двоярусні канали, пов’язані численними містками з прилеглими будинками, в середньовіччі служили складами. Зараз тераси першого ярусу перетворені на милі кафе і ресторанчики. ⠀
 
 
В Утрехті казкові цегляні будиночки, вузькі звивисті вулички, викладені бруківкою, старовинні церкви, багатовікові канали і мостики гармонійно поєднуються з сучасними кафешками і… запахом маріхуани.
 
Utrecht
 
Середа (Аеропорт Веце і літак до Львова)
Прокинулись десь о 3ій ранку, година+ від Ейндховена, і вже в аеропорту Веце. Приїхали з запасом, бо ще треба було заправити машинку, припаркуватись (парковка прямо перед входом в аеропорт) і вже була досить велика черга на Security check.
 
Дві години польоту, і ви вже зранку в середу на роботі 🙂
 
Наступні пости вже будуть детальніше по містах
 

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *