• Menu
  • Menu

Spain-Portugal 2014. Intro

Від Малага Іспанія до Севілья Іспанія Карти Google

Ось такий маршрут за 2 тижні. Накатали в сумі десь ~2 700 км.

Почну певно з технічної частини – шо куди як.

Напрямок.

Дуже люблю Іспанію. Можете почитати ще про Барселону, Малагу (в Малазі це вже другий чи то третій раз, але всеодно я її дуже люблю), Нерху та Майорку

Вибирала скоріше по сортуванню цін. І планувала відпустку за декілька місяців до неї. Не забуваємо що в серпні спека і ціни високі.

DCIM107GOPRO

Цього разу ще хотілось завітати у Португалію 🙂

DCIM107GOPRO
Algarve. Portugal

 

Транспорт

Оскільки з України проблемки з лоукостами, і треба або портапити на акції Віззейру (тобто вам треба робити пересадку у Тревізо, Бергамо, Дортмунді) або летіти з Жешува/Кракова/Варшави. З останнього варіанту трохи виснажує кордон, тому подумали що краще повертатись хоча б зразу до Львова, без кордонів.

Шукала різні маршрути дуууже довго. Треба було ше порахувати час в дорозі по містах, ночівлях, запас і т.д. Хоча мені це і подобається робити 🙂  Але часу це забирає багато.

Літаки і ціни

Краків-Малага – 335.58 PLN

Малага-Дортмунд – 45.125 EUR

Дортмунд-Львів – 464.2 UAH (купляла по якісь акції)

Як доїхати дешево до Кракова можна почитати тут 

Машина

DSC_3714-2

Ще ми брали напрокат машину на два тижні. У компанії MalagaCar

За два тижні заплатили 330 EUR за Toyota Auris. Це без бензини. Ще наклікала якийсь купон на знижку, і за раннє бронювання.

Тобто виходить в день машинка за 24 EUR. За цей час ми накатали десь під 2,700 км

Але є одне але. У цій компанії було обмеження на пробіг… Тобто треба було змінити машину після 2,000 км. Чорт! І це ми взнали коли вже брали машинку.

Перерахували – ми не вкладаємось 🙁 А в мене все по днях/годинах розписано. За кожний додатковий км треба було доплачувати 1 EUR. +10 EUR то таке, але більше 100 EUR якось не дуже ок.

Знову треба якось перепланувати маршрут. Так щоб не повертатись і не переїхати другий раз ті 2,000, і т.д. Вирішили після пункту F (Jerez) поїхати назад в Малагу і змінити машинку. Оскільки ця компанія має свій офіс лише в Малазі, в іншому місті ніяк не вийде здати/змінити машинку.

Мораль: читайте всі умови контратку. Знаючи таку фічу на початку – я б комфортніше спланувала маршрут. Можливо просто змінила порядок відвідування міст. Або повертатись додому на літаку з Португалії.

p.s. ше в офісі казали що за перетин кордону іншої країни (у нашому випадку Португалії) треба платити 7 EUR за одну добу перебування. Тобто або зразу вказати дати, або коли будемо там, передзвонити і попередити їх. Але ми забили, і нічого не платили. Не знаю, може це розвод просто)

Платні дороги. Є класні автобани. Але ціни також не дешеві. Хоча пару раз ми затупили і заїхали на автобан. Там якось є фрішні полоси, для того щоб з’їхати на інші дороги. Насправді, навіть не зрозуміли як платити. Деякі водії мали карточки у себе в салоні, і з них зчитувалось на початку/кінці дороги, хз.

Ми пару раз платили за міст в Лісабоні і ще десь.

Другорядні дороги нічим не гірші за автобани!! В плані якості дороги. Хіба обмеження швидкості та де-не-де завантаженість.

Житло

Звичайно Airbnb. Вже багато років ним користуюсь, а для новоприбувших – можете почитати основні фічі. Доречі, завдяки одній акції вийшло зекономити 410 EUR!

За два тижні у нас було 6ть різних квартир (один з них хостел). Багато вечорів я витратила щоб знайти по даті/параметрах/часу. Потім довго думала як заменеджети табличку, щоб не загубитись по ночівлях. Придумала позначати кольором бордери – це типу к-ть ночей.

За 14 ночей в середньому на людину вийшло  8 EUR. 

Отож вийшло так:

Spain Google Таблиці

Conil De La Frontera, El Portil, Lagos, Lisboa,  Sevilla, Malaga

Квартири ми шукали прості, в центрі, з відгуками, і щоб було 2 окремі спальні.

Проблемка що не всі хостери знають англійську. Деякі її не знали взагалі, але то не біда 🙂

А далі по кожному регіону-місту-ночівлі окремо 🙂

Але для початку відео по океану у Португалії на каяках:

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 comment