• Menu
  • Menu

Іспанія. Барселона, частина 2

Тепер буде інформація про топ-місця.
Як вже певно ви знаєте, місто дуже велике. Вулиці прямі, досить широкі, кварталами йдуть.
Основна туристична вулиця – La Rambla. Туча народу, багато росіян (їх в Барсі також купа, як впринципі у всій Каталонії. На навколишніх курортах також… Вони навіть повикупляли мало не цілі села і курорти. Ну тобто хатинки).

По алеях продають всякий туристичний стаф. Головне не палитись ніде що ви “русскіє”, і не заходити в магазини з російськими вивісками. Особливо в кафе, де при вході на російській закликають туристів.

Вулиця мега шумна. У знайомої вікна хостелу виходили на неї, то вночі не спали.

DSC_6066_
La Rambla

Вулиця починається від пл.Каталунії. Така собі туристична точка. Від неї відправляються шаттли в аеропорт Барси. Всякі відкриті автобуси (а-ля наші чудо-поїзди). Не радила б на них сідати, хіба якщо в місті лише один день. Галопом по місту виходе…
На площі є 2 фонтани, трохи адмін.будівель, магазини, Хард Рок кафе, продають Барселона кард і т.д. Площа дуже-дуже велика

DSC_6046
Placa Catalunya

На замітку: у Барсі треба бути обережним! Я щось наслухалась про роззяв, які в перший день прогавили всі свої речі, з грошима, паспортами… Тому купила нагрудні сумочки для грошей і паспорту, і носила під футболкою. На Рамблі і пляжі, порту, і ще на ринку Бокерія найщастіше крадуть. Тому нема чого стидатись і носити рюкзак спереду

Ринок Бокерія. Відомий базар, щось як Бесарабка. Ціни скажені. Варто зайти туди 🙂 Ми там взяли стакани з фруктами. Ананаси. Дуже смачно в спеку.

DSC_6081

DSC_6086
Хамон

Готичний квартал. Старовинний райончтк. З закрученими вузькими вулицями, площами, церквами і т.д. Вартує погуляти тут довше. Можна просто бродити туди-сюди, заглядати у різні щілини.
Я знайшла маршрут по цьому кварталу, але з першого разу щось важко орієнтуватись. От ще на вікі є хороша карта зі всіма важлими пунктами.

DSC_6215

Доречі, весь час ходила з gps! Почначила собі поінти, і так бродили. З картою паперовою напряжніше(

Мені дуже сподобалась церква Santa María Del Pi. Але щось всередину була нереально потрапити, велика черга. Доречі, але ця церква є основною в Барселоні, а не Саграда Фамілія, як всі думають.

DSC_6229

Ла Рамбла закінчується коло моря, порту, зліва йде район Барсалонетта.
Впирається в статую Колумба. На неї можна вилізти на ліфті, навіть фрішно вроді. Коли ми були, то їі ремонтували. Але кажуть що нічого толкового нема – вузька вежа, з малими віконечками, які не миють сто років.

В морі коло порту (дві однакові будівлі, це типу Будинок Порту) плавають огроомні перекормлені рибини і медузи 🙂

Порт
Статуя Колумба

DSC_6148

Акваріум. Хто був у Будапешті, то нема чого тут йти. Але я не була, то пішли сюди. Можна справитись десь за 2-3 години.
Мені сподобалось! Все гарно візуалізовано, для діток в холі є різні атракції. Ціна може трохи дорога, але знижка по Барселоні Кард була.

Акваріум

Зоопарк. Оце дуже шкодую що не пішла. Наші друзі були у захваті. Ніби не в місті, а в реальних природних умовах! Можна брати машинку (така як для гольфу) і пересуватись швидше. Бажано йти вранці, щоб не так жарко. Але займає часу десь півдня.

Монтжук. Гора) Там ще є ціле олімпійське містечко, парки, ботанічний сад. Олімпійське містечко -не йдіть туди, нічого цікавого (я так кажу, бо Стас жив в тому районі, і казав що довго блукати можна і просто стадіони, комплекст. Є ще памятник ‘Зубочистці‘, рахую це не варте уваги).

Але на сам Монтжук(фортецю) треба йти. Ми добрались туди на метро, а потім на фунікулері, хоча всеодно йшли пішки вгору.
Головне не загубитись, бо є серпантини і круті повороти. Якщо йти на гору, то зліва порт – крани, грузові кораблі, ящики.
Сам Монтжук, це оборонний захист, фортеця.
Дуже гарний вигляд на все місто, щось типу нашого Високого Замку.
Якщо піти з тої прямокутної будівлі в сторону моря, то продовження порту, і весь час літають літачки. Це вам не наш аеропорт, з загруженістю раз в пару годин 😀

Вигляд на місто з Монтжук

Доречі, на Монтжуік можна потрапити в таких підвісних кабінках!

Кабінки над морем, і виглядом на місто згори

Трошки з іншої сторони Монтжуіка, є Площа Іспанії. Що там цікавого?

Значить перше це будівля Корриди, зараз там торговий центр. Варто піднятись по ескалаторах на останній поверх, і там видно все місто. Але ще є зовнішній ліфт, по 1-2 євро. Краще мабуть на останній поверх через торговий центр) Ми були ввечері два рази 🙂

Навпроти Корриди є гарнезний Національний музей мистецтва Каталонії (Palau Nacional). Всередині не встигли побувати, але були там ввечері.

Здоровенна будівля, з фонтанами, сходами (ескалатори навіть є), рівнями. Дуже гарний вигляд на місто!

Вигляд з Palau Nacional

Ну а якже Барселона, і без Гауді? 😉

Наступний пост буде далі, нажаль мій ноут не стягує і підвисає через фотки 🙁

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 comment