• Menu
  • Menu

Iztuzu Beach, Turkey

Пляж Ізтузу розташований у місті Дальян (регіон Мугла).
Частина пляжу на заході, до якого можна дістатися на човні, називається Далянаньзі, а східна сторона, до якої можна дістатися на авто – Iztuzu.

Дорога від Дальян займає 12км звивистими серпантинами, поміж озер, лісів, гір та полів.

Пляж, довжиною у 4,5км, можна відвідувати лише з 20:00 до 08:00 з травня по вересень, оскільки морські черепахи Caretta carettas (довгоголові морські черепахи) залишають на цьому пляжі свої яйця.

Ціна проїзду на авто – 15 TL (лір)

На самому пляж є позначені зони гнізд або й металеві клітки щоб їх не викопували собаки . У цій зоні заборонено використовувати парасольки, копати або навіть лежати на піску.

Захід на сам пляж

Вся інфраструктура на пляжі Ізтузу мінімальна, але дуже охайна – є парковка, невеличке кафе, роздягалки, нема ніяких готелів!

Тут прекрасне море, чиста вода та близькість до туристичного Мармарису. І рай для тих, хто хоче провести тихий відпочинок поруч з природою!

Плавання є дуже безпечним по довжині пляжу, окрім району, де річка вливається до моря – тут течія сильна, і велика кількість човників-катерів.

Скеля поруч з пляжем

Найкращий спосіб побачити Ізтузу згори – це проїхати на авто на вгору на view point. Тааам такий шикарний панорамний вид на всі боки, а гори на задньому плані разом з морем, пляжем та озерами з прісною водою, ухххх! А ше звідси видно острів Родос.

Вигляд на острів Родос

Не варто їхати на саму гори на авто, краще лишити її десь на 300-500м, бо майже бездоріжжя.

На заході сонця тут має бути бомбезно!

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *