• Menu
  • Menu

Colmar, France

Colmar, France 🇫🇷

🧡 Colmar – місто ніби з листівки, розташоване у французькому регіоні Ельзас. Це маленьке містечко з його барвистими, фахверковими будиночками, де всюди буйно цвітуть квіти – відчуття ніби ви потрапили в казку!

☀️ Навіть однього дня достатньо часу щоб прогулятись мальовничими вуличками, скуштувати ельзайської кухні, продегустувати вино і навіть відвідати декілька музеїв.

🇫🇷🇩🇪 Кольмар знаходиться на сході Франції, поруч з кордоном Німеччини. Регіон Ельзас кілька разів переходив від Францією до Німечинни, і це вплинуло на архітектуру та їжу.

🥐 Ельзаська їжа – це прекрасна суміш німецької та французької кухні.
– Spaetzle: такий собі різновид домашньої локшини або маленьких галушок.
– Tarte flambee: відкритий плоский пиріг (схоже на піццу), з начинкою з вершків, цибулі, сиру і бекону.
– Baeckeoffe: традиційне рагу.

🍷 Кольмар – одне з понад сімдесяти містечок, розташованих на Ельзаському винному маршруті. Його так і називають «Столицею ельзаського вина».

🏞️ Маленька Венеція – Little Venice http://bit.ly/2YFhFQi
Річка Лаух протікає через сам центр міста. Уздовж цієї річки нависають барвисті будиночки. Просто прогуляйтесь вздовж і насолоджуйтеся краєвидами або візьміть короткий круїз по річці.

🎏 Рибацький причал – Quai de la Poissonnerie http://bit.ly/2LWCTaJ
Розташований в Малій Венеції, тут колись жили і працювали рибалки. Він розташований вздовж річки Лаух і є однією з найбільш фотогенічних вулиць в Кольмарі.

🏛️Прогуляйтеся по Старому місту
Це лише декілька хвилин ходу від Маленької Венеції. Тут гарно вимощені бруківкою вулички, можна відпочити одному з численних вуличних кафе.

🕰️ Pfister House http://bit.ly/2LWCuFf
Будинок купця Pfister, що датується XVI століттям. Відомий дерев’яним фасадом і розписами.

👱 Будинок з головами – Maison des Têtes http://bit.ly/2JzuaJN
Збудований у XVII столітті і прикрашений 111 скульптурами голів.

 Церква Святого Мартіна http://bit.ly/2JToR7j
У центрі Старого міста є католицька церква Св. Мартіна, датується XIII-XIV століттям.

🏺Unterlinden Museum http://bit.ly/2YGVVni
Містить твори мистецтва від середньовіччя до сучасності. З усього світу сюди з’їжджаються люди, щоб помилуватися відомим твором художника Грюневальда – Ізенгеймським вівтарем (створений 1512-1515). Чесно, мене цей твір не вразив 

🍇 Після відвідин Кольмару поїхали шукати виноградники, а саме у Riquewihr http://bit.ly/2VG3ZT4. Це мальовниче село за 11 км від Кольмара – розташоване між виноградниками і горами Вогези.
Саме тут знаходиться центр виробництва рислінгу в Ельзасі. Чудові кам’янисті вулички із середньовічними фасадами будинків збереглись ще з XVI століття.

❤️ Доречі, Riquewihr входить в Асоціацію найгарніших селищ Франції.

📝І нижче лише короткий список одних з найгарніших казкових селищ-містечок Ельзасу: (які я сподіваюсь скоро відвідаю, а два з них навіть двічі)

– Colmar
– Eguisheim
– Kaysersberg
– Riquewihr
– Ribeauville
– Obernai
– Sélestat

#energy_butterfly_france

Source

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *