• Menu
  • Menu

Spain-Portugal 2014. Malaga-Tarifa-Conil-Cadiz-El Portil

Отож як було в першому пості – зібрались вкотре до Іспанії і Португалії 🙂

Доречі, забагато постів зібралось про Іспанію за декілька років, то тепер є окрема сторіночка Іспанія.

Літачок прибув з Кракова у Малагу, в якій була вже не раз. Але всеодно дуже люблю це місто!

Воно таке андалуське, сонячне, з прекрасною архітектурою! Ще там безліч магазинчиків і кафешок.

Але нам треба поспішати, зробити кидок на ~230 km до Conil de la Frontera.

Malaga-Conil Malaga-Conil

DSC_3678
Повз дорогу є багато статуй “биків” або “кактусів”

І ще нам треба проїхати повз Гібралтар 🙂 Читала що до нього є платний автобан від Малаги, а є і просто дорога.

На простій дорозі щось забагато машин, фури, села, обмеження… Декілька разів ми навіть заїжали на платну дорогу, потім виїжали 🙂 Але краще таки швидше і по платній!

Доречі, в районі Марбелли купа класних селищ для матрасу. І готелів теж достатньо, хоча ціни теж не маленькі… Ті райони рахуються взагалі досить фешенебельним відпочинком 🙂 Але не проблема знайти житло на  Airbnb по нормальним цінам.

По дорозі проїжаємо повз Гібралтар. В який нам, нажаль, потрібна віза 🙁 Насправді там нема що робити, окрім всім відомої гори на їхній території.

Поруч з Гібралтаром, є порт-місто Algericas. З нього якраз і видно добре Гібралтар, і ще в ценрі є фортеця 🙂 Навіть була ідея заночувати в місті, але почитавши відгуки – місто-порт, з/від постійно шурують вантажні судна, пароми і кораблики до Мароко (Algericas-Tangier). Тобто місто таке собі, ночувати хіба вам треба на паром. А в Марокко нам теж треба візу…

Єдиний вихід як пробратись з Іспанії до Африки – на паромі у місто Ceuta (іспанське автономне місто в півночі Африці). Там є форт, порт, маяк, ну а далі вас не пустять через відсутність візи і укріплення зі стіною (бо біженці тікають до Європи). Впринципі ця територія завжди була іспанською, ще задовго до існування Марокко, але Марокко має на неї претензеї і вважає окупованою.

Як бачите, ми не зупинялись ночувати у Таріфі. Чому?

Карта зі всіма самими класними пляжиками у провінції Кадіз

Ну це взагалі дууууже популярне місце для серферів та кайтсерферів. Сезон для серферів осінь-зима. Коли ми були – сезон для кайтсерферів. В Таріфі є супер вьюпоінт – найпівденніша точка континентальної Європи. А також “зустрічаються” Середземне море та Атлантичний океан!

Середземне море та Атлантичний океан

Впринципі у Таріфі і нема шо робити окрім спорту/кемпінгу. Маленьке містечко, в якому і житло було дорожче.

Але пляжі і пісок прекрасний!

Tarifa
Tarifa

Якщо стояти лицем до Африки, то на право від Таріфи є пляжик Playa de El Balneario, де тусувались на той момент кайтсерфери.

DSC_3717-2

А взагалі відомий тусовочний пляж – за 9км вправо від Тарфіи, це La Playa de Valdevaqueros. Там прямо дюни з піску і сильний вітер!

Але просто мега чудесний пляж Playa de Zahara, в однойменному містечку Zahara.

Далі в сторону Коніл гарні лісочки

І є маяк Faro de Trafalgar. Але навколо стільки піску, ніби якась пустеля! Тому ми здалеку глянули на маяк, і все.

DSC_3718-2

Ще я шукала на Airbnb конкретні дати, і якось так вийшло ночувати у Conil de la Frontera. Доречі, воно з моря виглядає дуже мило, одне з тих “білих” містечок, яких в Іспанії є багато. Досить схоже на Nerja, в якому ми вже були.

Домовились за будиночок, і мали зустрітись на парковці супермаркету, але ще раніше нам написали що в тому будинку прорвало трубу,  і нас поселять в інший. Ну ок 🙂 Ті, хто приїхали на машині по нас (дві старші жіночки) – ні бум-бум по англійській. По телефону комунікувала з іншою, яка говорила нормально, якщо вже мова мігів не допомогала, то дзвонили їй.

Вони ще й дивувались “Як?! Ви не знаєте іспанської?” Ну так, іспанська досить легка і популярна мова в світі, але не в нас.

Conil

Ще в Конілі класно зупиняться, бо недалеко і до Таріфи, і до Кадізу (Cadiz). В Кадіз я хотіла давно (про нього буде окремий пост!). І от ми приїхали.

Cadiz

Кадіс претендує на звання найстарішого постійно населеного міста Європи, адже був заснований ще у XII ст. до н. е.. Поселення на островах біля гирла річки Гвадалете виникло завдяки фінікійцям — вихідцям з міста Тір.

Взагалі, воно схоже на острів, з”єднане косою. Місто дуже миле, але  щоб припаркуватись, центр ми об”їхали рази три-чотири. Дуже вууузько! І ніхто не паркується де не можна. Але навіть для тих хто “на хвилиночку” постійно їздить патруль і штрафує. Тут проходить відомий карнавал, в районі пасхальних свят.

Cadiz

DSC_3727-2

Cadiz

А ще на пляжі La Caleta Beach знімали Бонда (Die Another Day, з Холлі Беррі. Де вона виходить на пляж). Пляжик милий, але переповнений людьми. Я вже розбалувана, щоб >3-5km і ніяких людей 😀

Cadiz

Жити в старому місті дорого, та й нема де паркуватись, і більшість туристів живе у El puerto de santa maria, поруч з Кадісом.

Недалечко є старовинне місто Jerez de la Frontera, відоме своїм вином херес.

А далі нам треба зробити кидок назад у Малагу, щоб змінити машину. Бо за наші 2 тижні ми не вкладаємось у 2 000км…

Перед Португалією зробили зупинку у районі Huelva, в містечку El Portil, майже перед португальським кордоном. Там взагалі туристів не багато, але є довга затока чи то коса. Тут ми більше просто відпочивали і їли смачні іспанські страви та вина! Пляж там взазалі такий собі, водорості і камінці.

El Portil DSC_3769-3

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *