• Menu
  • Menu

Урбанічний рай або бренд ‘Dubai’

[ad_1]

🇦🇪 Dubai
Урбанічний рай або бренд “Дубай”.

👷 Декілька років тому читала статтю про експантів або людей чиїми руками то все булотут збудовано…

🌆 Та, здається вас можуть вразити масштаби, особливо що тут найбільший шопінг мол, найвища будівля світу і ще купа атракцій. Але…
Знаючи що все це збудовано гастарбайтерами з Індії, Пакистану, Бангладешу, вони отримують копійки і живуть в трущобах. А ще буває працюють по 14год, і це в такій спеці

⛑️ А що буде, якщо в момент весь обслуговуючий персонал і робітники поїдуть? Адже громадяни не працюють!

🛍️ Жартома місто називають “Do Buy” або всі дороги ведуть у шоппінг-мол. Тут ніби є все, і немає нічого. Тут можна знайти будь-який бренд, одяг, техніку, машини, продукти зі всього світу. Є атракції на будь-який смак, та навіть лижний курорт!

🏗️ Кажуть, десь 20% кранів і техніки всього світу знаходяться тут. Постійно йде будівництво.

☀️ З травня по жовтень тут спека, люди зазвичай не висовуються на двір, а лише дім-машина-офіс-шоппінг. Та що казати, зупинки тут з кондюками.
На час спеки можна знайти дешеві квитки чи тури. А багато мешканців навпаки виїжають за межі країни.

🤑 Більшість експантів приїхали сюди заробити грошей, а далі їхати або в інші країни або назад додому. Ніхто тут не париться про майбутнє і особливо про екологію.

♻️ Екологія. Сумнівно, адже це пустеля. І її ніяк не приховати. Ні хмарочосами, ні зеленню (її тут і так не дуже) ні штучними островами (кого можна вразити насипними островами?) та каналами. Та й куди скидати все сміття, або де брати воду.

🧐 Якоїсь історії місто не має, але має свій футуристичний дух.
Розуміючи що нафта закінчується, шейхи дуже добре продумали створити тут такий собі ідеальний, чистий та дорогий (туристичний) рай.

#energy_butterfly_dubai








[ad_2]

Source

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *