• Menu
  • Menu

Spain-Portugal 2014. Portugal (Algarve region)

Наш маршрут у Португалії (лінка з картою по кліку на зображення)

Ююххху, перетинаємо “кордон” з Іспанії в Португалію!
Там всього лиш по мосту проїхати. Але ми вирішили не попереджати car rental компанію, що їдемо в іншу країну, бо треба платити додаткову суму.
Ну і ше в нас нема на машині ніяких штук щоб зчитували на дорогах (road pass чи як їх там), але повезло, не платили ніяких штрафів і додаткових послуг.

Ось, доречі, моя карта зі всіма цікавими поінтами, пляжами і т.д. 

DSC_3825-2

Португалія, доречі, з перших кілометрів відрізняється від Іспанії.
І дорогою (тут не так зле, як в нас, але…), і будинками, і придорожними об’єктами. Можливо навіть не так чисто, але по-домашньому і мило!
Навіть люди тут інші ніж іспанці. Маю на увазі тип лиця. Зовсім інші від іспанців 🙂
Мова також інша, але багато схожого. Як ми і білоруси. На слух у португальській багато ш,ч,ж, мені сам тон мови схожий на польську! Письмово більше схоже, але фонетика ні.

Algarve region

З чим у вас асоціюється Португалія? Якась там країна коло Іспанії, омивається Атлантичним океаном 🙂  А ще океан, риба, Лісабон, вина, Порто, “край світу”або крайня точка континенту Євразія. Трохи бідніша за решту країн ЄС, ну і всі чули що тут менші ціни.

Карта Португальської Імперії. Червоним позначено – володіння; рожевим – дослідження, регіони впливу та торгових зносин; блакитним – морські дослідження, шляхи і сфери впливу

Але не забуваймо, що це батьківщина Магеллана та Васко да Гама, у XVI ст., ця державка була найбільшою колоніальною країною Європи. Зараз вони тихі і мирні, з чудесною екологією! Населення всього лиш 10млн.

Відео Іспанія-Португалія, але без Лісабону-Сінтри-Севілії

В Португалії ми жили у Lagos (тут у нас був пляжний перепочинок) та Лісабоні. Нажаль в Порто не потрапили, через брак часу. Але обов”язково хочу відвідати це місто. Також варто було лишитись на ночівлю у Sintra (поруч з Лісабоном), тому обов”язково заплануйте +1 день у Sintra. Про Сінтру та Лісабон буде окрема розмова 🙂

Ну ось ми перебрались рано-вранці до Португалії. Я довго обирали місто те б затусити на пляжі (між Фаро і Сагреш).  Дивилась на гугл картах де пляжі, щось таке гарненьке, щоб річки не впадали поруч з пляжами і містом, щоб житло було available на Airbnb. Розглядала варіант у Albufeira, але там багато людей, дорого…

Проїздом заскочили до Faro. Але лишатись там на пляжі не охота. Оскільки місто “порізано” заплавами.

Faro map
Недільний ринок у Фаро
Faro
Faro

Фаро чомусь було пусте, можливо ранок неділі? 🙂 Але дуже чисте, трохи пошарпане життям. Є аеропорт, порт з гарними катерами та яхтами.

Зробили ми перекус і перепочинок у Фаро, і далі прибуваємо у Lagos. Читається як Лагуш (я ж казала шо ті португальці мають багато -ш, -ч, як поляки 🙂 )

Lagos

Жили в прекрасній квартирі, три ночі.  https://airbnb.com/rooms/3067880

Це власники або колись жили тут, або живуть інколи. Бо в квартирі все таке домашнє, книжки, настільні ігри, картини. І помітили, що вони художники. Поруч є великий супермаркет, парковка під будинком (взагалі райончик елегантний), до центру і пляжу не далеко (хоча ми їздили на машинці).

Сам регіон називається Algarve, південь країни. Звичайно багато українців.

Одного вечора були в тому супермаркеті Intermarché. І вибирали рибу (як ми знаємо, в Португалії до чорта різної риби, але мені толку, я її не їм :D) у рибному відділі. Говоримо між собою, і тут продавець відповідає на українській!! Спочатку навіть не зрозуміли.

А ця жіночка, як виявилось зі Львова! І навіть з мех-мату. Навіть про викладачів знайомих згадали 🙂 Ми були раді зустріти на іншому кінці Європи своїх, а вона мало не плакала від радості що можна так зустрітись. Доречі, навколо трохи тусувались громадяни-окупанти, але їх не так багато. Тут побільше британців, німців і поляків.

В самому Лагуші є багато різних кафешок, миле містечко. Але заради чого всі сюди їдуть? Мммм… такі мили скелі і “дзюрки” в небо.

DSC_3807-2

Розглянемо пляж Praia Dona Ana. Невеличкий пляжик з піском. Спускатись по сходах. Як для мене, то трохи людно (люблю по кілометрах, і без людей!).

Praia Dona Ana
Praia Dona Ana

Пляж

А трохи далі є інший пляжик –  Praia do Camilo

Praia do Camilo
Praia do Camilo

Lagos.  Що тут ще робити? Ходити по кафешках, гуляти по місту, і каяки по Атлантичному океану! Хоча мені було страшенно страшно. Це не просто собі на каяку, а повз гроти і печери, і перепочинок на пляжі, на який можна зайти лише ж океану 🙂

DCIM107GOPRO
DCIM107GOPRO

Ціна – десь 25 чи 30 євро з людини. Пливли від Лагоша (порту) до маяка, і по часу півдня. Краще таки на вранішні заїзди, бо не так спекотно. Але всеодно бажано вдягати футболку, бо моментально обгорають плечі та руки.

Каяки

З каяку на пляжі Лагоша

Ще можна кататись до печер на човнах, і таких дошках:

DCIM107GOPRO
Океан

В самому Lagos – невеличке містечко, центр, променада коло моря, кафешки, площі-фонтати.

DSC_3823

Одного вечора на площі дуже круто співали двоє чувачків (там у відео є оригінал, і трек до кліпу теж через них)), і потім виявилось що це досить відомий португальський співак, Paul Almeida, брав участь в  Х-Факторі чи якось так.

Я йому написала у фейсбук, і омг!! Він вирізав собі кусочок – https://www.youtube.com/watch?v=byd0Le6Nz0o 🙂

DSC_3884-2

Ще від Лагосу можна поїхати в Сагреш і Вілла ду Бішпо, на мис Сант Вінсент.  Там музей, гарні краєвиди, обриви. І там далеко-далеко вже Америка 😉

DSC_3930-2

 

DCIM107GOPRO

DSC_3968

І ще коло Сегрешу є дуже кльовий пляжик:

DSC_3988-2

DSC_4004

DSC_3984-2

Ще трішки Лагошу, океану і треба вирушати в Лісабон:

DSC_4038

DCIM107GOPRO
А, і дуже мені подобаються припливи-відпливи! Після обіду океан втікає! Ось коли прийшли сюди, то вода була майже під скелі, а потім втекло…

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *