• Menu
  • Menu

Іспанія. Барселона, частина 3

Отож, Гауді. Лінка на карту топ-будинків Гауді. Лінка на карти атракцій.

Саграда Фамілія. Заради неї якраз багато хто і їде 🙂

Саграда

Здоровеннійша будівля! Навіть неможливо знизу все побачити. Але щоб потрапити всередину, то треба реєструватись в неті, простояти навколо чергу на спеці… Не ходили. Не знаю чому 🙂 Не буду нікого відмовляти, ваше діло)

Passeig de Gracia

Отож, це такий собі головний “провулок”. На цій вулиці знаходяться два творіння Гауді  Casa Milà – La Pedreira і Casa Batlló. Вони знаходяться недалеко один від одного. Всередині не була ;( І тепер шкодую дуже….

Casa Mila
DSC_6894
Casa Batlló

Пасаж де Грація самий елітний район Барси, і навіть Іспанії. Тут купа мажорних магазинів, бутіків. Є Музей Парфумів (поруч з Каса Батільо). Ще варто ввечері пройтись, коли все гарно і гламурно.

Посидіть на лавочках, спроектованих Гауді. Зручно)

Пасаж де Грація. Лавочка Гауді

Щось не дуже люблю всякі туристичні точки, ну хіба зачекінити і хватить… А люблю шаритись по “живих” місцях, дивитись як живуть люди, заходити у всякі дворики, і подалі від центру!

Отож, ми поїхали у Музей Музики (Museu de la Música de Barcelona). Майже пусто. Але цікаво. Взагалі у їхніх музеях взагалі не нудно. Купа інтерактивних штук, зали з музикою, інформація…

Музей Музики

Якраз видно “Агурєц” (Glories), бізнес центр.

Glories

Поїхали по Avenue Diagonal до станції Форум на супер-пупер трамвайчику 🙂

Музеїв у місті дуже багато! Наприклад, хотілось піти у CosmoCaixa. Такий собі науково-пізнавальний музей. Може якось ще поїду у це чудове місто!

Museu Ciencies Naturals. Натуралістични музей. Можна провести цілий день! P.s. Ще поруч є Museu Blau.

Museu Ciencies Naturals

Там вже майже починаються спальні райончики, з буденним життям барселонців.

DSC_6985

Не забудьте піти в район Барсалонетти. Це міський пляж. Купатись можна 🙂 Ще там є два будинки-близнюки, металева статуя Рибці (Pescado) і Скорпіон вроді.

DSC_6532Тібідабо. Не була, бо не встигали і воно щось дуже далеко. І добиратись декількома видами транспорту. Але якщо у вас є час, то летс гоу. Плюс там церква  класна і парк атракціонів. Також видно все місто!

Мало не забула, у Барсі  ж є відомі Співаючі Фонтани, поруч з площею Іспанії. Але вони не щодня! Дійство триває десь півгодини. А далі наново зново

Зимой (с октября по апрель) пятницу и субботу с 19:00 до 21:00.
Музыкальные представления: 19:00, 19:30, 20:00, 20:30.
Летом (с мая по сентябрь) четверг, пятницу, субботу и воскресенье с 20:00 до полночи.

Музичні Фонтани

Для любителів футболу є Камп Ноу! Також настільки інтерактивний музей  футбольного клубу. Якщо ви не фанат, то вас теж затягне подивитись відео на великих стендах-моніках, поклікати туди-сюди. Купа футбольного стафу,  медалі, нагороди, зайти в роздягалки. Також можна піднятись на самий верх, де сидять коментатори. Але мене здивував сам стан стадіону – такий трохи пошарпаний.

Університет. Здається десь одним кварталом вище від Пл.Каталуніє є корпус універу. Можна зайти всередину, гарний вестибюль, дворик. Коло станції метро Університет.

El Raval. Єврейський квартал. По праву руку від Рамбли. Раніше це був кримінальний і небезпечний район. Але в останні роки туди натикали галереї, готелі і т.д. Там є багато якраз музеїх сучасного мистецтва.  Але в цьому райончики трохи “апасно”. Вузькі темні переулки, підозрілі тіпи, але воно ж то цікаво 😉 Раніше там були борделі, і зараз в деяких кварталах також.

Ми часто проходили і під вечір тим кварталом, бо жили за ним.  Але по бокових вуличках не резикнула б йти.

З цього кварталу мені запам”яталось – йдемо вдень, і якісь двері будинку були відчинені. Всередині було шось а-ля гаражу, чуваки спали на матрацах, і це одна кімната. Хз шо це…

Про будинки. Будинки вас вразять зразу. Вони не такі як в нас! На всіх  вікнах ролети  або ставні, логічно що через спеку. Двері в під”їзди непримітні взагалі. Зазвичай металеві, зачинені на ключ чи кодовий замок. Ну а самі сходові клітини розраховані щоб вмістилась одна людина. Мене шалено цікавили вигляди квартир в готичному кварталі або равалі….

Їжа. Вино за 2є. І це не жарт! Після Іспанії, а потім і після Італії я стараюсь не вживати наші вина. Хіба домашні.

У них нема такого як хімічно-штучні вина. Всі вина справжні. Ціна може залежати від бренду і року збору. Тому вино за 5є і 150є може залежати лише розкрученістю торгової марки.

Звідки це знаю? Друг тата працював на міні-виноробні… Вони вже як 15 років в Іспанії. І консультували мене у всяких таких питаннях.

Сири. Мммм! Просто нямка. І головне дешеві.

Часто згадую смак з однієї кафешки, така собі канапка – багетик  з оливковою олією, базиліком,травами, моцареллою, помідором і підігріти  у духовці трохи.

Паелья. Маст ду!  Нажаль я не рибнік, тому нічого не можу по цьому сказати.

Сангрія. Кампот з фруктів і вина

Досить нормальний опис їжі є на вікі

Нема сил писати вже, хоча можна було ще писати і писати про Барсу, але краще поїдьте і подивіться самі 🙂 Мені сподобалось! І хотіла б ще. Просто погуляти, ніде не спішити, можливо поїхати у більш віддалені райончики…

Мабуть буде далі про Іспанію більше лірики, бо зараз просто була суха статистика)

Leave a reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *